Početna Aktuelno Online konferencija “Green Culture”: Pitanje identiteta, tela, sećanja, savremenih medija, mode, jezika,...

Online konferencija “Green Culture”: Pitanje identiteta, tela, sećanja, savremenih medija, mode, jezika, održivosti životne sredine i ekologije

Kompanija Color Media Communications u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja organizuje online konferenciju o globalnoj agendi održivosti životne sredine i zelenoj kreativnoj filozofiji pod nazivom “Green Culture”.

Konferencija će biti održana u online formatu 15. juna sa početkom u 09.30h na YouTube kanalu Color Media Communications.

Tokom trajanja konferencije “Green Culture” pokušaćemo da dobijemo odgovore na pitanja koliki je značaj umetnosti i umetnika u isticanju univerzalne teme zaštite životne sredine, na kom su nivou obrazovanje i aktivizam u oblasti zaštite životne sredine, koliko smo empatični prema prirodi. Odgovore na ova i slična pitanja daće nam naučnici, profesori, predstavnici kulturnih institucija, umetnici i novinari.

Jedan od učesnika konferencije je i Sanja Ćopić, vizuelna umetnica. Sanja će učestvovati na panelu pod nazivom “Zelena kultura i umetnost kroz kreativnu filozofiju, da li smo u deficitu novih ideja ili nam nedostaje razumevanje istih” i ovom prilikom, sa pratiocima konferencije, podeliti isustva sa više od 30 izložba u zemlji i inostranstvu. Takođe, Sanja će nam preneti zapažanja sa izložbe “BeoAir” u saradnj Art&Science centra pri UCLA I galerije Studio 106, o aktuelnoj temi zagađenosti vazduha u Beogradu. Pitanja identiteta, tela, sećanja, savremenih medija, mode, jezika, održivosti životne sredine i ekologije su u fokusu njenih istraživanja.

Partner konferencije “Green Culture” je AMS Osiguranje.

Svi zainteresovani konferenciju mogu pratiti OVDE.