Početna Gradske teme Prvi posetioci otvorenih bazena jedva dočekali da se bućnu

Prvi posetioci otvorenih bazena jedva dočekali da se bućnu

0

U skladu sa Odlukom Gradskog kriznog štaba za vanredne situacije, juče je počela nova letnja sezona kupanja na otvorenim bazenima na “Spensu” i „Sajmištu”.

Uprkos tome što gužve nije bilo, evidentno je da su neki od posetilaca jedva dočekali da bazeni ponovo prorade.

Mnogo su mi nedostajali, kako otvoreni tako i zatvoreni bazeni – kaže Zoran Berić. – Na Štrandu baš i ne mogu da se kupam, tako da redovno dolazim ovde. Već sam se bućnuo, voda je još hladna, ali je upekla zvezda pa može da se iskombinuje tako da bude dobro. Više volim da plivam ovde na “Sajmištu” nego na “Spensu”, jer nije gužva. Veći je prostor, a ukrašen je i zelenilom -.

Nevena Filipović kaže da na bazene na “Sajmištu” dolazi otkako se rodila, te joj je zatvaranje bazena prošle godine teško palo.

Povremeno smo išli na Štrand, ili smo se družili po vikendicama, ali to jednostavno nije to – požalila se Nevena. – Bazeni su simbol letnje sezone, tako da sam jedva dočekala otvaranje i među prvima sam bila ovde. Nadam se da ih ove godine neće zatvariti ponovo –.

Dok smo razgovarali sa Nevenom, jedan od kupača je doviknuo: – Koronavirusu sve mogu da oprostim, ali zatvaranje bazena u letnjem periodu jednostavno ne mogu – a potom je skočio u olimpijski bazen.

Za Slavicu Novković je prošla godina bila baš tužna.