Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Dajana Đurić – Naša pomoć nekome je sve!

VOLONTERSKE PRIČE: Dajana Đurić – Naša pomoć nekome je sve!

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među našim volonterima našla se i dvadesetšestogodišnja Dajana Đurić koja u Novom Sadu drži kozmetički studio, a sada, kako kaže, budući da nema posla i ima mnogo slobodnog vremena, odlučila je da uradi nešto pametno i da pomogne ljudima u nevolji.

“Veoma sam emotivna osoba i volim da pomažem starijima, a sada kada nemam šta drugo da radim i imam viška slobodnog vremena, kroz volontiranje sam pronašla način kako da nekome ulepšam dan”, kaže Dajana i napominje da se ranije nije bavila humanitarnim radom ove vrste, ali je sada u ovoj prilici tražila na koji način bi mogla da pomogne, a u akciju volontiranja se uključila i njena rođena sestra. Kako naša sagovornica kaže, isustva su do sada veoma pozitivna i veoma joj je drago kada vidi nasmejana lica starijih osoba kojima pomaže, a koji su, inače, u ovakvoj situaciji veoma zabrinuti i usamljeni.

“Kada odemo kod starijih osoba i vidimo i osetimo njihovu zahvalnost, poverenje i naklonost prema nama, kao i kada nas nazovu i kažu nam da sada više nisu sami, a da su se ranije osećali veoma usamljeno i da su bili izuzetno zabrinuti, a sada znaju da neće ostati gladni i da im ništa neće faliti je nešto što u vama budi divan osećaj i što mene lično potpuno ispunjava srećom. Osim konretne pomoći u vidu nabavljanja namirnica i lekova, starijim osobama veoma znači i svaka naša reč”, kaže Dajana koja svim starijim sugrađanima koji se još nisu prijavili da zatraže pomoć, ali i mladima koji se dvoume da se prijave za volontiranje poručuje sledeće:

“Naše najugroženije građane ne treba da bude sramota da traže pomoć, jer smo mi mladi tu za njih u ovoj nevolji i svi smo se prijavili iz najbolje namere da im pomognemo i olakšamo im ovu komplikovanu i tešku situaciju. Sa druge strane, mladi treba što pre da se prijave za volontiranje i da pokažu svoju humanost, a ne da troše vreme na društevnim mrežama gde ne mogu ništa da učine, osim da ubiju vreme, jer kroz ovakve humanitarne akcije mogu učiniti nešto zaista lepo i nekome ulepšaju dan. Naša pomoć nekome je sada bukvalno sve”, kaže Dajana.

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva