Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Ivana Vitić – Ne razmišljajte previše i krenite u akciju da...

VOLONTERSKE PRIČE: Ivana Vitić – Ne razmišljajte previše i krenite u akciju da nekome pomognete

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među našim volonterima našla se tridesetpetogodišnja Ivana Vitić, diplomirani psiholog koja kaže da ju je na akciju pokrenula empatija i želja da pomogne ljudima u izolaciji.

“Ovo mi nije prvi put da volontiram i već imam iskustva na tom polju. Sve vreme vanrednog stanja obilazim jednu stariju gospođu kojoj svakodnevno izvodim psa u šetnju. Ona je veoma zahvalna zbog toga. njoj ovakav vid pomoći mnogo znači, a meni to zapravo predstavlja jednu malu prijatnu obavezu”, kaže Ivana i dodaje:

“Onima koji žele da volontiraju, ali to još uvek, iz nekog razloga ne čine, bih poručila da ne razmišljaju previše, već da se ohrabre i krenu u akciju. Ako ništa drugo imaće jedno iskustvo više”, kaže Ivana i starijim građanima koji se nalaze u kućnoj izolaciji poručuje da razmišljaju pozitivno i nadaju se kraju pandemije.

“U ovoj situaciji je bitno da su ljudi svesni da je pojava neprijatnih osećanja potpuno normalna stvar i trebalo bi da pokušaju da ih prihvate, ali i da se fokusiraju na neke prijatne sadržaje i što je najvažnije da se ne stide da zatraže pomoć ako im je zaista potrebna.”

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Pixabay-ilustracija