Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Lana Mileusnić – Vaših 15 minuta dnevno nekome mnogo znači

VOLONTERSKE PRIČE: Lana Mileusnić – Vaših 15 minuta dnevno nekome mnogo znači

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među našim volonterima našla se i tridesetogodišnja Lana Mileusnić, advokatski pripravnik, koja kaže da joj je veoma drago što se priključila akciji pomoći najugroženijim sugrađanima koji nisu u mogućnosti da napuste svoje domove kako bi nabavili sve što im je potrebno, a, pritom, joj to ne oduzima mnogo vremena i raduje je što nekome može da olakša svakodnevicu.

“Meni volontiranje, zaista, ne predstavlja nikakav napor, budući da svakodnevno idem u nabavku za sopstvene potrebe, pa zašto onda ne bih, takoreći usput, još nekome kupila ono što mu je neophodno i na taj način mu pomogla u ovoj teškoj situaciji. Nisam imala ranije iskustva sa ovakvim ili sličnim akcijama, ali se nijednog trenutka nisam pokajala zbog toga što sam se prijavila i iskustva su do sada bila veoma pozitivna”, kaže Lana koja ostalim mladim ljudima koji bi mogli da se uključe u akciju poručuje da to što pre učine, jer njihovih možda samo 15 minuta dnevno odvojeno u ovu svrhu, nekome može mnogo da znači.

“Ako sam ja, koja sam zaposlena i svakog dana odlazim na posao i u ovoj vanrednoj situaciji, kao i brojni drugi građani koji nisu radili od kuće, već su takođe, odlazili do svojih radnih mesta, uspeli da izdvojimo malo vremena i nekome pomognemo i ulepšamo mu dan, onda zaista verujem da to mogu svi da učine”, kaže Lana koja poziva sve one kojima je potreban bilo koji vid pomoći da se što pre jave na raspoložive brojeve telefona, jer su volonteri tu za njih u ovoj teško situaciji da im pomognu od srca i sa zadovoljstvom.

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva