Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Ljubinka Krgović – Pozivam sve starije građane da se jave...

VOLONTERSKE PRIČE: Ljubinka Krgović – Pozivam sve starije građane da se jave na CMC Call centar i olakšaju sebi život u ovoj teškoj situaciji

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među građanima koji su se javili da zatraže našu pomoć našla se i Ljubinka Krgović, penzionerka od 66 godina, hronični i maligni bolesnik, koja se, kako kaže, ni najmanje nije ustručavala da se našim volonterima javi čim je saznala za organizovanu akciju pomoći starijim sugrađanima.

“Za ovu himanitarnu akciju sam saznala putem objave i reklame na stranici portala NsHronika. Budući da živim sama i da imam brojne zdravstvene tegobe, odmah sam pomislila – “Zašto da ne iskoristim pomoć koja nam se, svima, tako velikodušno nudi?” Ranije sam, jednom koristila usluge volontera Grada Novog Sada, takođe su bili dobri, ali, budući da je kod njih mnogo velika gužva, vaši volonteri su nam mnogo brže na raspolaganju”, priča Ljubinka i dodaje:

“Već dva puta mi je bila jedna vaša volonterka, slatka, uslužna i lepo vaspitana devojka, koja se prema meni postavila kao da sam član njene porodice. Osim osnovnih namirnica, u prvoj poseti mi je donela i časopise i enigmatska izdanja koja izdaje Color Press Grupa, a danas mi je, takođe, donela iz apoteke i prodavnice sve što mi je potrebno”, kaže naša sagovornica i napominje:

“Vaše usluge sam preporučila i mojoj sestri koja je penzioner i, takođe, živi sama, pa će joj pomoć vaših divnih volontera zaista dobro doći. Stariji građani bi trebalo da iskoriste ovu priliku i jave se na vaš Call centar kako bi sebi olakšaji život u ovoj nezgodnoj i teškoj situaciji, a svi ljudi, kod vas angažovani, su se pokazali kao dorasli svom zadatku i na najbolji mogući način pomažu svima kojima je to potrebno. Za vaše usluge imam samo reči hvale, zbog visokog stepena ljubaznosti i efikasnosti – čista desetka!” kaže Ljubinka za kraj našeg razgovora.

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Pixabay