Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Marija Pavlović – Razgovori sa onima kojima je potrebna pomoć...

VOLONTERSKE PRIČE: Marija Pavlović – Razgovori sa onima kojima je potrebna pomoć u meni bude veliku empatiju

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među našim volonterima našla se i dvadesetogodišnja Marija Pavlović, student biologije na Prirodno-matematičkom fakultetu.

“Za akciju sam saznala preko humanitarne nevladine, neprofitne organizacije, Leo klub “Mileva Marić Ajnštajn”, čiji sam član već pet godina. Imala sam veliku želju da nekako pomognem, pa sam odlučila da doprinesem zajednici koliko mogu. Volontirala sam u Call-centru, gde sam pričala sa našim starijim sugrađanima i povezivala ih sa volonterima. Svaki razgovor je budio veliku empatiju u meni, po glasu se moglo čuti koliko im je teško pala cela situacija, ali su ipak ostajali ljubazni i fini. Nije bilo neprijatnih situacija”, kaže Marija i dodaje:

“Uglavnom su zvali i tražili usluge poput šetnje pasa, nabavke lekova ili svakodnevnih potrepština. Ipak, bilo je i par emotivnih razgovora sa divnim bakama i dekama iz Novog Sada, koji su osetili potrebu da sa mnom podele svoju muku. Mislim da na to niko ne bi mogao ostati ravnodušan”, priča naša današnja sagovornica koja veruje da bi svi trebalo da se uključimo u pomoć najugroženijim sugrađanima.

“Mislim da svako ko je u mogućnosti da pomogne, to i treba da učini, na bilo koji sebi dostupan način. Uvek je lep osećaj napraviti neku pozitivnu promenu, a pogotovo u ovakvim situacijama, jer kome ćemo pomoći ako ne svom narodu. U muci se poznaju junaci – budite i vi junak u nečijoj priči.”

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva