Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Mia Kovačević – Nije sramota tražiti pomoć!

VOLONTERSKE PRIČE: Mia Kovačević – Nije sramota tražiti pomoć!

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među našim volonterima našla se petnaestogodišnja Mia Kovačević, koja je za našu akciju saznala putem medija i društvenih mreža, a prijavila se među prvima čim je shvatila da će sada, budući da ne ide u školu i na treninge, imati dovoljno slobodnog vremena koje može pametno da iskoristi tako što će nekome da pomogne.

“Preko vašeg Call centra sam dobila nekoliko zadataka i jednoj bakici svakog ponedeljka odlazim u nabavku namirnica, jednom starijem deki sam nabavila neohodne lekove, a svoju pomoć sam pružila i jednom starijem bračnom paru. Pored toga, javila sam se i svim starijim komšijama u svojoj zgradi kojima, takođe, pomažem u ovim teškim vremenima, tako što im odlazim u nabavku neophodnih namirnica i lekova”, kaže Mia i dodaje da su se, pored nje, za volontiranje prijavili i neki njeni prijatelji, a majka, sa kojom živi, smatra da je to što se prijavila super odluka.

“Sa mamom sam se, pre svega i konsultovala i predložila joj svoju ideju da se prijavim i volontiram i ona je u potpunosti podržala moju odluku. Iako je do sada bilo raznih iskustava, generalno mi je veoma drago što mogu da pružim pomoć onome kome je ona potrebna”, kaže naša sagovornica i poručuje da bi svi kojima je pomoć potrebna trebalo da se prijave, jer je ovo, kako kaže, veoma teška situacija za sve, a postoje mladi ljudi koji su spremni da učine dobro delo i da najugroženijim građanima pomognu da lakše podnesu ova teška vremena.

“Smatram da nije sramota tražiti pomoć i da je u ovom slučaju zapravo veoma veliko olakšanje za naše starije građane mogućnost da potrebnu pomoć zatraže. Sa druge strane, svi mladi koji mogu da pomognu, svakako treba da se prijave, jer ovakav vid pomoći ne oduzima mnogo vremena a nekome će zaista mnogo značiti”, kaže Mia za kraj našeg razgovora.

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Pixabay