Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Mirjana Danilov – Zahvaljujući volonterima danas sam imala ručak

VOLONTERSKE PRIČE: Mirjana Danilov – Zahvaljujući volonterima danas sam imala ručak

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među građanima koji su se javili da zatraže našu pomoć našla se i Mirjana Danilov, sedamdesetsedmogodišnja penzionerka iz Novog Sada, dijabetičar, koja je nedavno doživela i saobraćajni udes sa trajnim posledicama, a koja stanuje na petom spratu u zgradi bez lifta, zbog čega nije nimalo oklevala kada joj je ćerkina kuma javila brojeve telefona na koje može da se javi.

“Veoma sam zadovoljna radom volontera koji mi donose namirnice, a danas zahvaljujući njima imam i ručak. Takođe, jedna divna devojka brine se i o mom psu kojeg sada ne smem sama da izvodim napolje, a koji mi je jedini pravi prijatelj i pravi mi društvo da ne budem usamljena sama u stanu. Naime, moja ćerka je otišla ‘trbuhom za kruhom’ u Nemačku, a u zgradi u kojoj živim borave pretežno studenti, koji sada, usled obustave rada na fakultetima nisu tu, pa je čitav objekat poprilično pust, zbog čega mi svaka vrsta pomoći mnogo znači”, kaže naša sagovornica i dodaje:

“Izuzetno me raduje kada vidim kako se mladi angažuju, ta ista omladina koju mi stariji često kudimo i grdimo, a oni su sada, bez obzira na sve, spremni da pomognu najugroženijima. Svi stariji građani koji su sami i kojima je pomoć potrebna treba što pre da se jave na raspoložive brojeve telefona i da olakšaju sebi život u ovoj teškoj situaciji. Jer, osim što nam ovi mladi ljudi donose namirnice, šetaju naše kućne ljubimce ili, pak, bacaju smeće, oni su nam na raspolaganju i za kratak razgovor, koji nam u ovakvim vremenima, možda i najviše prija i znači”, kaže Mirjana za kraj našeg razgovora.

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Pixabay