Početna Gradske teme U novosadskoj Betaniji od početka pandemije rođeno 426 beba

U novosadskoj Betaniji od početka pandemije rođeno 426 beba

0

Klinički centar Vojvodine i sve druge zdravstvene ustanove u Vojvodini raspolažu dovoljnim količinama zaštitne opreme za borbu protiv epidemije virusa korona, rekla je direktorka tog centra Edita Stokić.

“KCV je još na početku epidemije u Kini, u svom planu rada predvideo nabavku zaštitne opreme neophodne za takve situacije, pa smo bili spremni kada je ona počela i kod nas. U toku je i redovno snabdevanje potrebnim materijalom i zaštitnom opremom i na nivou našeg centra, ali i na nivou cele Vojvodine”, naglasila je Stokić.

Ona je dodala da KCV ima i jasnu strategiju funkcionisanja u slučaju obolevanja još većeg broja građana od virusa.

“Imamo precizan plan proširivanja kapaciteta, stručan kadar i dovoljnu količinu medicinske opreme koju zahteva takva epidemiološka situacija”, rekla je direktorka KCV.

Prema njenim rečima, mere zaštite od obolevanja i širenja virusa korona striktno se primenjuju na svim klinikama KCV.

“Na našoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo je, tako, od 6. marta kada je u našoj zemlji registrovan prvi slučaj virusa korona, rođeno 426 beba”, precizirala je Stokić.

Ona je podsetila da se, u ovom trenutku, na Klinici za infektivne bolesti KCV od virusa korona leči 14 pacijenta zaraženih virusom korona, od čega se četiri, zbog teškog opšteg stanja, nalaze na respiratorima.

“S obzirom na prirodu bolesti, multidisciplinarni tim lekara i drugog osoblja KCV kod svih pacijenata sprovodi kontinuirani dvadesetčetvoročasovni monitoring njihovih vitalnih parametara”, zaključila je Stokić.

Izvor: 021
Foto: Pixabay