Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Miroslava Lazin – Volonteri su naši spasioci u ovim teškim...

VOLONTERSKE PRIČE: Miroslava Lazin – Volonteri su naši spasioci u ovim teškim vremenima!

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među građanima kojima naši volonteri pomažu našla se i devedesetogodišnja Miroslava Lazin kojoj su broj telefona našeg Call centra javili ćerka i zet koji imaju blizu 70 godina pa u ovoj situaciji ne mogu da je obiđu, budući da i sami spadaju u kategoriju ljudi kojima je onemogućen izlazak na ulice grada, ali su se zato postarali da joj na ovaj način pomognu.

Kako naša sagovornica ističe, s obzirom na to da je radila u Izvršnom veću čak 33 godine, na visokoj poziciji i funkciji, navikla je da mnogo toga radi sama, naročito pošto je na to bila primorana i usled teške situacije kada joj je, pre više decenija, preminuo suprug, ali joj sada, bez obzira na ranije životne navike i okolnosti, danas nimalo teško ne pada da traži pomoć, koja joj je, osim starosti, neophodna i usled brojnih zdravstvenih tegoba.

“Ja sam dijabetičar pa moram strogo da vodim računa o tome kako se hranim, a u nabavci namirnica, kao i vode i lekova pomaže mi jedna divna volonterka koja me obilazi, a zahvaljujući kojoj sada imam i ručak. Pošto ne smem i ne mogu da izlazim svaka vrsta pomoći mi ovih dana veoma znači, a volonteri su veoma srdačni i divni prema meni i ova divna devojka, Dajana i ja, smo se već i sprijateljile”, kaže Miroslava i napominje da ju je veoma dirnulo kada su joj se na vratima pojavili članovi Opere i orkestra SNP-a, proteklog petka na Svetski dan pozorišta, te da nije mogla da zadrži suze.

Pred kraj našeg razgovora, naša sagovornica je želela da poruči svim starijim građanima Novog Sada kojima je pomoć potrebna da se obavezno jave na sve raspoložive brojeve telefona, jer su, kako kaže, “volonteri naši najbolji prijatelji i spasioci u ovim teškim vremenima”.

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Printscreen