Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Natalija Nedeljković – Za mene volontiranje nije posao, već pravo...

VOLONTERSKE PRIČE: Natalija Nedeljković – Za mene volontiranje nije posao, već pravo uživanje

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među našim volonterima našla se i osamnaestogodišnja Natalija Nedeljković, učenica gimnazije “Isidora Sekulić”, koja je za akciju pomoći najugrođeniim sugrađanima saznala od drugarice koja se prijavila sa sestrom. Kako Natalija kaže, i ona ima baku kojoj je u ovoj vanrednoj situaciji potrebna pomoć, pa iz tog razloga saoseća sa svim starijim građanima koji su u kućnoj izolaciji, što je i presudilo da se prijavi za volontiranje.

Iako mlada, naša sagovornica se već i ranije bavila humanitarnim radom, još dok je išla u Osnovnu školu, a za sve je zaslužna njena starija sestra koja volontira na više različitih strana, zbog čega i Natalija uživa u osećaju koji je obuzme kada nekome pomogne i učini ga srećnim.

“Preko volonterskih akcija išla sam i na Kosovo, gde sam stekla mnogo novih prijatelja i saradnika. Za mene ovo nije posao, već pravo uživanje. Volim kada nekome pomognem i izmamim mu osmeh. Pored svoje bake, u ovoj situaciji obilazim još dve izuzetno fine starije gospođe u neposrednom komšiluku kojima donosim neophodne namirnice i lekove. One su veoma zahvalne na pomoći što se vidi po njihovim osmesima, zbog čega mi svaki put bude puno srce”, kaže naša sagovornica i dodaje da bi svi mladi ljudi trebalo da se uključe u pomoć našim najugroženim građanima.

“Nije teško i ne iziskuje previše vremena da nekome pomognete, a biće vam veoma drago kada nekome učinite nešto dobro i ulepšate mu dan”, kaže Natalija koja svim starijim građanima poručuje su mladi tu za njih u ovakvim situacijama, te da nema potrebe da se stide i da misle da su nekome teret i dodatna obaveza. “Sa zadovoljstvom ćemo pomoći svima onima kojima je pomoć potrebna, samo neka ostanu kod kuće da sačuvamo njihovo zdravlje i živote, a sve ostalo ćemo mi odraditi”, kaže Natalija za kraj našeg razgovora.

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva