Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Nevena Buča “The Frajle”- Naoružajmo se strpljenjem i čuvajmo sebe...

VOLONTERSKE PRIČE: Nevena Buča “The Frajle”- Naoružajmo se strpljenjem i čuvajmo sebe i druge!

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među volonterima koji su se odazvali i priključili našoj akciji našla se i Nevena Buča, članica novosadske grupe “The Frajle”, koja se među prvima prijavila za pomoć najugroženijim sugrađanima.

Kako naša sagovornica kaže, ona i njene koleginice iz benda se uvek trude da se odazovu na razne humanitarne akcije. “Čim sam videla pokrenutu humanitarnu akciju za pomoć najugroženijima u Novom Sadu, odmah sam se odazvala, jer je to nešto najmanje što ja sad trenutno mogu da uradim”, počinje priču Nevena i nastavlja:

“Uglavnom starijim sugrađanima treba nabavka, ali i pomoć oko kućnih ljubimaca. Tako da imam baku u komšiluku koja ne može da prošeta svog psa, pa se viđamo svaki dan jer joj ja prošetam mezimicu. Sad smo se već jako sprijateljile i tako imam dve nove drugarice, baka Jelu i njenu mezimicu Molly”, kaže Nevena i poručuje našim građanima sledeće:

“Znam da su ljudi u velikom strahu i da treba biti informisan, ali verujem da je dovoljno jednom u toku dana poslušati nove korisne informacije i voditi se njima, te se ne forsirati sa raznim sadržajima 24 časa dnevno. Pojačana higijena i dezinfekcija, kao i nošenje maski i rukavica su obavezne mere prevencije ako izlazite napolje, iako se na ulicama da primetiti da se neki sugrađani ne pridržavaju ove mere predostrožnosti jer se vode uverenjem “neće se to meni desiti”. Moji su rodom iz Banata, a tamo ima ona dobra stara poslovica koja glasi: “Hoće kera? Neće”, e pa ova “kera hoće”, a da ne bismo posle kukali najbolje bi bilo da se bavimo prevencijom”, priča Nevena i dodaje da ako ne možemo da izdržimo mamac lepog vremena da izađemo napolje, ne bi trebalo da idemo tamo gde ima mnogo ljudi, kako bismo se zaštitili u što većoj meri.

“Svi sugrađani koji su zainteresovani za volontiranje mogu da se jave na CMC Call centar centar ili Crvenom krstu. Pomozimo najstarijima sada kada smo im najpotrebniji. Takođe, želela bih da poručim i svim starijim građanima da se obavezno jave na raspoložive brojeve telefona i zatraže pomoć, da im olakšamo ova teška vremena i da sačuvamo njihove živote. Naoružajmo se svi strpljenjem i čuvajmo sebe i druge”, poručuje Nevena za kraj našeg razgovora.

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva