Početna Party Time Novosadski “Lunohod” u poetskom prolećnom hitu protiv pandemije (video)

Novosadski “Lunohod” u poetskom prolećnom hitu protiv pandemije (video)

Osveženje na regionalnoj sceni, novosadski “Lunohod“, koji čine prekaljeni muzičari Miloš Rašković (ex-Generacija bez budućnosti, Boye, Obojeni program), Žikica Milošević (Sputñik), Viktor Vinaji (ex-Sputñik), pojačani iskusnim producentom Valerijanom Builom i mladom Andreom Vranić, nekadašnjim fotomodelom i gostujućom Oliverom Budošan (Gift), već sam po imenima obećava dobro muzičko putovanje. Njihov drugi singl je ujedno i prvi na maternjem jeziku, i zove se “Mrvice sećanja“, a tekstualno je i muzičko delo Ivana Kostadinovića (Norveška šuma).

O pesmi Milošević, koji je sa Andreom deo vokalnog dueta, kaže: “Pesma je imala čudnu istoriju: Ivan i ja smo je zajedno svirali i snimili dok smo zajedno imali bend Put za Lisabon, u januaru 2012, sa mojim vokalima. Kasnije ju je Ivanonov novi bend Norveška šuma objavio u svojoj verziji, 2014, a dogovor je bio da je i mi objavimo u svojoj verziji sa novim vokalom i aranžmanom. Neki kažu da u pesmi čuju The Cure, Darkwood Dub, The Smiths, vojvođanski pop poput Eve Braun ili Velikog Prezira. Moguće je sve, samo da je “torta ukusna”, sastojci nisu važni. Bila je zamišljena kao prolećna pesma za veselje i šetnje i zaljubljivanje, ali sad u vreme koronavirusa i pandemije, tu je da nas podseti da svet može biti lep, i da će uskoro biti lep, i da ćemo u maju, junu, kad god da se ovo nestvarno stanje završi, pevati i ljubiti i družiti se na suncu možda kao nikad pre, u nekom drugačijem svetu.”

Pesmu, kao i prvi singl “If You Want“, možete preslušati i na Bandcamp nalogu benda, i kupiti je, kao podršku nezavisnom autorskom stvaralaštvu u teška vremena za izvođače.

Autor: NsHronika
Foto: Promo