Početna Gradske teme Grad žuri da proda plac u Radničkoj za izgradnju višespratnica

Grad žuri da proda plac u Radničkoj za izgradnju višespratnica

Novosadska vlast je odlučila da usred vanrednog stanja proda plac u Radničkoj 32 predviđen za izgradnju sedmospratnica i desetospratnica poslovno-stambenog sadržaja.

Oglas o prodaji je raspisan krajem prošle nedelje i početna cena parcele je 933.039.225 dinara, a otvaranje ponuda je predviđeno za 28. april u 12 časova u Upravi za građevinsko zemljište.

Da se aktulenoj vlasti žuri da ovaj plac od 6.495 kvadrata proda videlo se ranije jer je za samo šest meseci promenjen urbanistički plan ovog bloka, mada se u praksi dešava da procedura traje i celu godinu. Takođe, da se aktuelnoj vlasti žuri da proda plac pokazuje i to što je Skupština grada krajem februara usvojila izmene plana i omogućila da se u Radničkoj 32 zidaju sedmospratnice i desetospratnice, a već 13. marta je u Službenom listu objavljena odluka o promeni programa otuđenja građevinskog zemljišta u koji je uvrštena i ova loakcija i sada u vreme vanrednog stanja je već raspisana prodaja.

Kako je vanredno stanje, za sada nije poznato kako će Grad obaviti licitaciju 28. aprila, jer u jednoj javnoj prostoriji ne može da bude više od petoro ljudi.

Podsećamo, gradonačelnik Miloš Vučević ranije pominjao da je jedna američka IT kompanija zainteresovana da uloži 20 miliona evra u gradnju objekta baš na ovoj lokaciji.

Izvor: 021
Foto: Printscreen