Početna Gradske teme Prikupljanje priloga za prodavce magazina “Liceulice” i korisnike kluba “Kompas”

Prikupljanje priloga za prodavce magazina “Liceulice” i korisnike kluba “Kompas”

0

Prikupljanje priloga u obliku namirnica, zaštitne opreme i sredstava za higijenu za prodavce magazina “Liceulice” i korisnike kluba “Kompas”, održaće se u sredu, 1. aprila od 11 do 13 časova u prostoru “Patrije” u Kraljevića Marka 1.

“Zbog nastale situacije sa virusom korona svima nam je teško, ali postoje oni posebno ranjivi koji zavise od naše solidarnosti. Ljudi kojima Patrija pruža podršku (prodavci magazina Liceulice i korisnici kluba Kompas) su trenutno u vrlo nepovoljnoj situaciji te im svaka pomoć veoma znači”, navodi se u najavi događaja.

Kako nemaju svi adekvatne uslove za pripremu i skladištenje hrane, namirnice bi trebalo da budu konzervirane i nekvarljive. Potrebne su još maske, rukavice, sredstva za ličnu higijenu i dezinfekciona sredstva.

U periodu prikupljanja biće prisutna dva predstavnika udruženja, a kako je lokal ulični, donacija se može predati i ispred na otvorenom uz neophodne mere zaštite.

Posao prodavaca magazina “Liceulice” vezan je za ulicu, a zbog vanrednog stanja, policijskog časa i lične bezbednosti oni više ne mogu da ga obavljaju. Prodavci magazina “Liceulice” su, širom Srbije, korisnici domova za duševno obolele, beskućnike i druge građane koji nose teret socioekonomske ugroženosti.

Klub “Kompas” pruža podršku ljudima sa mentalnim poteškoćama.

Izvor: 021
Foto: Facebook