Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Ninoslav Kovačev – Čitavog života pomažem drugima jer volontiranje za mene...

VOLONTERSKE PRIČE: Ninoslav Kovačev – Čitavog života pomažem drugima jer volontiranje za mene predstavlja privilegiju!

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među našim volonterima našao se i tridesetšestogodišnji Ninoslav Kovačev, zaposlen u ugostiteljskom objektu, koji oduvek pomaže drugima u nevolji.

“Volontiranje za mene ne predstavlja obavezu, nego privilegiju i veoma me čini srećnim kada nekome pomognem. Dobrovoljni sam davalac krvi, a tokom celog života pružam pomoć kome god da je potrebna bez izuzetaka”, priča Ninoslav i dodaje:

“Naši stariji sugrađani su bez obzira na situaciju veoma prijatni i krajnje tolerantni. Trenutno obilazim 6-7 porodica kojima obično treba pomoć u vidu kupovine namirnica, odlaska u apoteku po lekove, plaćanja računa… Na mene je veoma jak utisak ostavila činjenica da se stariji sugrađani maksimalno pridržavaju mere zabrane izlazaka, pa im, stoga, neretko odnosim i smeće, iako je kontejner na desetak metara od zgrade”, kaže naš današnji sagovornik i poručuje svim potencijalnim i budućim volonterima:

“U životu je veoma lepo dobiti nešto, ali je mnogo lepše i uzvišenije kada čovek može da pomogne drugome pa makar to bila samo lepa reč”, kaže on i dodaje:

“Svi smo ranjivi u ovoj situaciji, ali sugrađani koji imaju više od 65 godina imaju veći rizik da obole od nas ostalih. Izdržali su skoro dva meseca u izolaciji pa ih molim da izdrže još malo. Zatražiti pomoć nije nikakva sramota, tako da toplo preporučujem ljudima da kontaktiraju volontersku organizaciju – brzo ćemo rešiti bili kakvu vrstu problema”, kaže Ninoslav za kraj našeg razgovora.

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva