Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Venera Vučinić – Najteže je biti čovek, ali potrudimo se...

VOLONTERSKE PRIČE: Venera Vučinić – Najteže je biti čovek, ali potrudimo se da, bar jednom, budemo ljudi!

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među volonterima koji su se odazvali i priključili našoj akciji našla se i Venera Vučinić, preduzetnica iz Novog Sada, koja se, iako joj je ovo prvi humanitarni rad u životu, za volontiranje prijavila čim je saznala za akciju, uvidevši da će ovakvo stanje duže trajati, a da postoji veliki broj ljudi kojima je pomoć u ovakvoj situaciji potrebna.

“Kada sam videla u kom pravcu se sve ovo razvija u Italiji, odmah sam odlučila da nešto preduzmem i da na neki način pomognem. Za vašu akciju sam saznala putem društvenih mreža i već prvog dana sam se prijavila za volontiranje, a brojeve telefona na koje mogu da se jave prosledila sam i brojnim prijateljima koji su se, takođe, uključili u akciju, a od nekih od njih su se angažovala čak i njihova deca”, počinje priču naša sagovornica i napominje da samo u njenoj zgradi živi nekoliko starijih osoba kojima je pomoć potrebna, jer nemaju nikog a sada ne smeju i ne mogu da izlaze napolje, što ju je već od prvog dana navelo da se angažuje i pruži pomoć najugroženijim sugrađanima.

“Srbi postaju sve starija nacija i sigurno svi u svom komšiluku imamo nekog kome možemo da pomognemo, na bilo koji način, u skladu sa našim mogućnostima. Mislim da je najvažnije u životu biti čovek i time se vodim u životu, iako je to često i najteže, ali hajde da se potrudimo da, bar jednom, budemo ljudi. Zaista nije teško biti fin i sada je neophodno da se svi fokusiramo na to da pomognemo i da se nađemo ljudima ‘pri ruci’ i da im pomognemo na bilo koji način i olakšamo im ovu tešku situaciju”, poručuje Venera za kraj našeg razgovora.

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Pixabay