Početna Crna hronika 30 dana pritvora osumnjičenom za ubistvo u Kovilju

30 dana pritvora osumnjičenom za ubistvo u Kovilju

Slavko P. (30) iz Kovilja, koji je u noći između nedelje i ponedeljka nasmrt pretukao bivšeg tasta Josipa Baranja (61), priveden je u novosadsko Više javno tužilaštvo, a nakon toga i kod sudije Višeg suda, koji mu je odredio pritvor do 30 dana.

Njemu je pritvor određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemiravanja javnosti.

Kako “Dnevnik” saznaje nezvanično, S.P. nije izneo odbranu, branio se ćutanjem.

Podsetimo, J.B. je preminuo nakon fizičkog sukoba s bivšim zetom ispred kuće u kojoj je živeo s porodicom u Kovilju. Osumnjičeni je bivšem tastu zadao veći broj udaraca nogom u glavu, od kojih je preminuo.

Ekipa Hitne pomoći je samo mogla da konstatuje smrt čoveka.

Kobne večeri Slavko je došao do kuće u kojoj je živela njegova bivša supruga s decom i roditeljima i kucao na prozor, zahtevajući da izađu. U tom trenutku u kući je bilo Anitino troje dece iz prvog braka, sin iz braka sa Slavkom i njeni roditelji Josip i Olivera.
– Vikao je da ga puste unutra, pa da izađu… Uja je išao da ga smiri, međutim, Slavko, koji je bio u akoholisanom stanju, udarao ga je rukama i nogama, a niko od komšija nije izašao da pokuša da spreči zločin – ispričala je Josipova sestričina Tatjana novinarima.

Josip Baranj je sahranjen na Donjem groblju u Sremskim Karlovcima. Njega su na večni počinak ispratili njegovi najmili, rodbina i prijatelji. Oni koji su ga poznavali, kažu da je pokojni Josip bio dobar čovek, koji se bavio konjima, a u Kovilj se doselio iz Sremskih Karlovaca.
– Jako je voleo konje i učestvovao je u svim manifestacijama s konjima – kažu Josipovi poznanici, i dodaju da je bio veliki prijatelj svih karlovačkih konjara.
– Možete li da zamislite da je u jednom trenutku prekinuo da udara uju i od ujne tražio cigaretu? Kada je nije dobio, otišao je do kuće svojih roditelja, pa se vratio i nastavio da udara uju – rekla je Tatjana. Ona je dodala da su odmah obavešteni nadležni.

Po rečima sestričine stradalog Josipa, Tatjane, osumnjičeni Slavko je imao nezgodnu narav.
– Slavko i moja sestra Anita bili su u braku oko dve godine. Imaju jednogodišnjeg sinčića, ali nisu mogli zajedno. On je bio agresivan i više puta ga je prijavljivala zbog nasilja u porodici – kaže ona, i dodaje da je zbog incidenta koji se dogodio krajem prošle godine, Slavku izrečena zabrana prilaska u trajanju do 30 dana. – Nakon što mu je istekla zabrana prilaska, nadležni mu nisu izrekli novu hitnu meru, a on je nastavio da uznemirava i zlostavlja moju sestru i njenu porodicu. Suđenje za taj incident je zakazano za jun.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay