Početna Crna hronika 40 godina zatvora za ubicu iz Veternika

40 godina zatvora za ubicu iz Veternika

0

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je prvostepenu presudu kojom je Arpad Sabo osuđen na 40 godina zatvora, zbog ubistva supruge i četvoromesečne bebe 2016. godine u Veterniku, saznaje 021.

Kako za 021 navodi zamenica predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu, sudija Julijana Budinčević, veće suda je 17. decembra donelo presudu kojom je usvojilo žalbu branioca Arpada Saboa i preinačio prvostepenu presudu samo u delu izrečene mere bezbednosti, a tako što je otklonjena mera oduzimanja predmeta.

“U ostalom delu, žalba branioca okrivljenog je odbijena, a prvostepena presuda potvrđena. Shodno tome, potvrđena je prvostepena presuda u delu kojim je okrivljeni Sabo Arpad oglašen krivim zbog krivičnog dela teško ubistvo i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 40 godina. Predmet je otpravljen iz ovog suda 31. decembra 2018. godine”, navodi Budinčević.

Podsetimo, Sabo je na sudu priznao ubistvo supruge Slavice, ali je negirao ubistvo njihove ćerke Nikoline, što nije uticalo na zaključke tužioca i sudije. Ubistvo se dogodilo avgusta 2016. godine, a nakon krivičnog dela policija je Saboa uhvatila dok se skrivao u Bačkoj Palanci. Telo Slavice i bebe pronašao je stanodavac.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay