Početna Crna hronika Akcija “Školarac” rasterala dilere oko novosadskih škola

Akcija “Školarac” rasterala dilere oko novosadskih škola

0

fudbaleri vose

Samo u poslednoj akciji „Školarac“ koju su sproveli pripadnici novosadske policije, otkriveno je i zaplenjeno nekoliko komada hladnog oružja, oduzet je jedan pištolj, a zaplenjena je i izvesna količina narkotika. Od početka sprovođenja ove akcije, broj krivičnih dela u školskim dvorištima, ali i oko njih se smanjio, a podršku ovakvom načinu rada nedavno je dalo i Koordinaciono telo za suzbijanje nasilja u osnovnim i srednjim školama.

Noževi dugački i više od 10 centimetara, mačete, neretko i replike pištolja, deo su redovnog aksesoara koje pojedini učenici novosadskih škola nose sa sobom. Pored toga, novosadski policajci koji sprovode akciju „Školarac“ pronalazili su i narkotike, a dileri koji su se do nedavno okupljali u blizini školskih dvorišta, pa čak i u njima sakrivali drogu, sada su već retkost. Poslednja u nizu akcija, sprovedena je polovinom novembra i pokazala je dobre rezultate rekao je Dejan Drobnjak iz Odeljenja policije.

Samo u toku poslednje akcije koja je trajala nekoliko dana, kontrolisano je i legitimisano gotov 1000 osoba koje su se zatekle u blizini novosadskih osnovnih i srednjih škola. Na taj način je pronađeno i nekoliko osoba za kojima je bila raspisana centralna poternica, ali je i stvorena mogućnost da put od kuće do škole za mnoge đake bude bezbedniji.

Policijska akcija Školarac sprovodi se od juna 2014. godine. Do sada je pokazala dobre rezultate, a ono što je već vidljivo je smanjeno prisustvo lokalnih dilera narkotika, koji su drogu prodavali u blizini škola. Kako saznajemo, saradnja policajaca uključenih u ovu akciju i zaposlenih u školi je izuzetno dobra, a roditelji podržavaju ovu i sve druge akcije koje doprinose bezbednijem okruženju za njihovu decu.

Autor i foto: NsHronika.rs