Početna Sport Gradonačelnik otvorio džudo turnir “Vojvodina”

Gradonačelnik otvorio džudo turnir “Vojvodina”

0

turnir dzudo4

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvorio je međunarodni džudo turnir “Vojvodina”, u konkurenciji poletaraca, mlađih i starijih pionira, koji organizuje džudo klub “Vojvodina” iz Novog Sada. Na turniru učestvuje oko 200 takmičara iz 18 klubova iz Srbije i regiona, a otvaranju su prisustvovale i legende džudoa kao što je Slavko Obadov.

turnir dzudo8

Grad Novi Sad je podržao ovu manifestaciju uz brojne druge institucije i sponozore, ali najlepša je slika sa toliko dečaka i devojčica na tatamiju, iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, i drugih mesta u Srbiji, zajedno sa našim gostima iz Republike srpske. To pokazuje da se brojni mališani, u složenim uslovima života, opredeljuju za fizičke aktivnosti i sport, i uverava nas da imamo zdravu omladinu i da je sa njima naša budućnost svetla, samo treba da ih usmerimo na pravi put – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima predstavnika organizatora Ognjena Cvjetićanina, reč je o turniru za najmlađe takmičare koje će biti uvršteno u zvanična takmičenja Džudo saveza Srbije i koje će prerasti u tradiciju Grada Novog Sada.

Autor i foto: NsHronika.rs