Početna Crna hronika Amidžićev ubica izašao iz obližnjeg šumarka, pucao i pobegao

Amidžićev ubica izašao iz obližnjeg šumarka, pucao i pobegao

0

Muškarac u tamnoj odeći, koji je izašao iz obližnjeg šumarka, pucao i potom pobegao je opis ubice Dragana Amidžića Amidže (55) .

Policija za sada nema nagoveštaja i indicija o tome ko stoji iza ubistva novosadskog kontroverznog biznismena koji je ubijen u klasičnoj sačekuši u nedelju uveče u Sremskoj Kamenici. Ono što je izvesno jeste da je Amidžić upucan na parkingu nekoliko stotina metara od svog doma, u blizini svog blindiranog automobila „BMW“ i to nakon što je izašao iz lokala gde je povremeno dolazio na kafu. Sve što je do sada utvrđeno pokazuje da je ubistvo dobro isplanirano jer je ubica samo izašao iz mraka i pucao – sve je bilo gotovo za tren.

Prema informacijama 021.rs iz policije, podataka o nekim kriminalnim aktivnostima ubijenog nema, a u istrazi će se proveravati poslovi koje je vodio i da bi se videlo da li ima osoba sa kojima je Amidžić došao u sukob.

Koliko je poznato, on je svojevremeno u privatizaciji došao do Hotela „Sajam“, a posedovao je nekoliko firmi i ugostiteljskih objekata. Novosadskoj javnosti poznat je po incidentima sa niskim letovima hidroavionom, kao i mlaznim vojnim avionom „Galeb G-2“ iznad grada, vožnji vojnog guseničara na Mišeluku, posedovanju više skupocenih automobila, verbalnom napadu na nekadašnjeg gradonačelnika Igora Pavličića i novinara jedne novosadske televizije.

Inače, ovo je četvrta sačekuša za nekoliko meseci u Novom Sadu, a nijedna od prethodne tri nije rasvetljena. Podsetićemo da je pred sam doček Nove godine, 26. decembra u Futogu ubijen Đorđe Zafirović zvani Zafir (37), bivši zet Dragoslava Kosmajca, koji je dovođen u vezu sa organizacijom ubistva Radeta Rakonjca, nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana i prijatelja Luke Bojovića. Druga sačekuša koja nije rešena je pokušaj ubistva Dalibora Bogdanovića Boće (42) 10. maja oko 23 časa u Ulici Ilije Birčanina 9 na Novoj Detelinari. Pre manje od mesec dana na Novom naselju, u ulici Braće Dronjak kod broja 7 oko 22.30 časova na parkingu je hicima iz pištolja ubijen crnogorski državljanin Željko Bulatović (55).

Izvor: 021, novisad.com
Foto: Pixabay