Početna Gradske teme Počinje čišćenje dovodnika sirove vode na “Petrovaradinskoj adi”

Počinje čišćenje dovodnika sirove vode na “Petrovaradinskoj adi”

0

Radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ danas, 8. oktobra počinju čišćenje dovodnika sirove vode s izvorišta „Petrovaradinska ada“, dužine kilometar. U pitanju je cevovod DN 600 koji nikad nije čišćen od kada je postavljen, osamdesetih godina prošlog veka. Osim čišćenja unutar cevi, menjaju se i zatvarači.

Kako je saopštio „Vodovod“, ovim poslom se obezbeđuje stabilnije vodosnabdevanje cele distributivne vodovodne mreže, ali i veći protok vode kroz cevovod. Ujedno se na ovaj način višegodišnje rešava kvalitet sirove vode koja dolazi na preradu u Fabriku vode.
– Apelujemo na naše korisnike za razumevanje i strpljenje jer su radovi neophodni zarad sigurnijeg vodosnabdevanja s izvorišta. Očekuje se da će radovi trajati sedam dana, a tokom njihovog izvođenja moguć je slabiji pritisak, ali i povremeni nestanak vode na rubnim delovima mreže i višim spratovima stambenih zgrada koje nemaju hidropak – ističu u „Vodovodu“.

Tokom radova će umesto 600 kroz dovodnik dolaziti svega 200 litara. Iz ovog preduzeća napominju i da je ova kapitalna investicija deo planskog unapređenja tehničkog sistema i neophodna radi budućeg redovnog vodosnabdevanja.

Izvor: novisad.com
Foto: JKP “Vodovod i kanalizacija”