Početna Crna hronika Bezbednost u gradu: Gradonačelnik nagradio policajce

Bezbednost u gradu: Gradonačelnik nagradio policajce

gradonacelnik2

Bezbednost u gradu nije ugrožena, ali svakako da može i mora da bude bolja, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević, uručujući nagrade policajcima koji su nedavno uhapsili najtraženijeg slovačkog begunca, koji se punih 11 godina skrivao u Novom Sadu. Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, u januaru ove godine, u odnosu na isti mesec lane, u našem gradu bilo je za trećinu manje krivičnih dela.
Gradonačelnik Miloš Vučević ne spori da postoje događaji u gradu koji s pravom uznemiravaju građane, ali kako kaže, statistički gledano, Novi Sad jeste bezbedan grad. Vučević ističe da se u našem gradu priča o kriminalu koristi za političko obračunavanje.
Iz Policijske uprave ukazuju na trend smanjenja krivičnih dela u poslednjih pola godine. Načelnik Siniša Radaković napominje da od težih krivičnih dela nisu rasvetljena samo dva pokušaja ubistva koja su se nedavno dogodila, ali da je samo pitanje dana kada će i to biti rešeno. Uz to, u poslednjih pet meseci, zaplenjeno je više od 210 kilograma raznih vrsta droge.
Grad će nastaviti da podržava i pomaže, ali i da nagrađaju njene najbolje pripadnike, izjavio je gradonačelnik, uručujući priznanja policijskim službenicima koji su nedavno uhapsili natraženijeg slovačkog begunca. Nagrađeni su načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Siniša Radaković i načelnik Odeljenja kriminalističke policije Saša Barjaktorović, komandant novosadskog odreda Žandarmerije Radislav Stalević i operativac ovog Odreda Dejan Obrenović.

Autor: NsHronika.rs