Početna Crna hronika Brutalno petučenog i ranjenog žandarma posetili pomoćnik direktora policije i komandant Žandarmerije

Brutalno petučenog i ranjenog žandarma posetili pomoćnik direktora policije i komandant Žandarmerije

Novosadski žandarm Boris J. (34), koji je brutalno pretučen u noći između utorka i srede u Kisačkoj ulici, stabilnog je stanja i oporavlja se na Klinici za ortopediju, potvrđeno je za 021 u Kliničkom centru Vojvodine.

Pomoćnik direktora policije Slobodan Malešić i komandant Žandarmerije Goran Dragović obišli su danas u Kliničkom centru Vojvodine žandarma Borisa J.

Malešić i Dragović pružili su podršku povređenom kolegi i istakli da Ministarstvo unutrašnjih poslova stoji iza svojih službenika i da nasilje nad policajcima neće biti tolerisano, saopštio je MUP.

Lekari su se danima borili da stabilizuju stanje pripadnika žandarmerije, koji je ranjen iz svog službenog pištolja i pretučen u prisustvu supruge, a koja je takođe zadobila povrede pokušavajući da ga odbrani.

Žandarma su napali osuđeni narkodiler i njegov prijatelj, a sve su zabeležile kamere. Obračun, o kojem se policija nije detaljno oglašavala, trajao je nekoliko minuta, dok ga nije prekinula interventna policija. Napadači se nisu opirali hapšenju.

Više u tekstu OVDE.

Autor: Gorica Nikolin, 021
Foto: MUP