Početna Gradske teme Đurađ Jakšić: Bezbednost u Novom Sadu nikada nije bila na nižem nivou

Đurađ Jakšić: Bezbednost u Novom Sadu nikada nije bila na nižem nivou

Djuradj-Jaksic1

Gradski odbor Srpske radikalne stranke pokrenuo je inicijativu da se u što kraćem roku zakaže vanredna sednica Skupštine grada na temu bezbednosti u Novom Sadu.

Kako je rekao predsednik GO SRS Đurađ Jakšić poslednjih meseci u Novom Sadu je kao na “Divljem zapadu”.

“Bezbednost u Novom Sadu nikada nije bila na nižem nivou, a crne hronike svakodnevno su pune vesti iz našeg grada. Brutalne likvidacije kao iz mafijaških filmova, krvavi obračuni, spaljivanje beskućnika, teška ranjavanja i ubistva hladnim i vatrenim oružjem, sačekuša i rafal u neposrednoj blizini škole pune đaka, brutalno prebijanje i pokušaj ubistva policajca u centru grada su, nažalost, centralne vesti iz Novog Sada u poslednjih nekoliko meseci. Da stvar bude alarmantnija i dramatičnija, često su glavni akteri nemilih događaja na ulicama Novog Sada maloletna lica”, naveo je Jakšić.

Jakšić je istakao da je krajnje neozbiljno da se sva krivica za nizak stepen bezbednosti u Novom Sadu svali na načelnika kriminalističke policije.

Novosadski radikali ističu da je nedopustivo da se nijednom u proteklih nekoliko meseci nije sastao, niti oglasio povodom bezbednosne situacije u Novom Sadu, Savet za javni red, mir i bezbednost.

Inače, za danas je zakazana sednica Saveta za javni red i mir, na kojoj bi između ostalog, trebalo da bude razmatrana i pucnjava koja se 24. janura dogodila kod Osnovne škole “Đura Daničić” na Podbari.

Autor: 021.rs
Foto: Privatna arhiva