Početna Crna hronika Cavniću za ubistvo osam godina zatvora

Cavniću za ubistvo osam godina zatvora

0

Ratko Cavnić (68) iz Novog Sada osuđen je danas u novosadskom Višem sudu u ponovljenom postupku na osam godina zatvora zbog ubistva Danila Lidlofa (27) iz Novog Sada 2014. godine.

Na početku glavnog pretresa saslušani su svedoci i sudski veštaci koji su ostali pri ranije datim iskazima, kao i oštećena Rosa Lekić, majka pokojnog Danila, koja je ostala pri ranije datom iskazu i imovinsko-pravnom zahtevu.

Zamenik Višeg javnog tužioca Biljana Silađi ostala je pri ranije datoj završnoj reči i tražila da se okrivljeni kazni po zakonu.

Branilac okrivljenog, advokat Vladimir Horovic, u svojoj završnoj reči tražio je oslobađajuću presudu jer prema njegovom mišljenju tužilaštvo nije dokazalo da je njegov branjenik izvršio delo koje mu se stavlja na teret.

Obrazlažući presudu predsedavajuća većem, sudija Ivana Josifović, rekla je da ni jedna druga kazna ne bi bila adekvatna za ovo krivično delo i da je sud prilikom odmeravanja kazne uzeo sve olakšavajuće i otežavajuće okolnosti.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo 5. januara 2014. godine oko 5 časova izjutra u kući okrivljenog u Donjem Sajlovu nadomak Novog groblja nekoliko sati pošto su se okrivljeni i oštećeni upoznali u noćnom klubu u Petrovaradinu.

Osumnjičeni je izvadio revolver i pogodio oštećenog u desno oko, a nakon dvodnevne intervencije lekara oštećeni je preminuo.

Ovo je inače drugo suđenje u ovom postupku, budući da je na prethodnom suđenju Cavnić bio osuđen na 9 i po godina zatvora.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay