Početna Gradske teme Uručeni ključevi stanova po povlašćenim cenama

Uručeni ključevi stanova po povlašćenim cenama

0

U Gradskoj kući u Novom Sadu gradonačelnik Miloš Vučević uručio je juče ključeve stanova po povlašćenim cenama koji se nalaze u Kisačkoj ulici broj 55.

Stanovi su dodeljeni na osnovu javnog poziva za dodelu i kupovinu stanova u javnoj svojini Grada Novog Sada, raspisanim u januaru 2020. godine. Opredeljeno je devet stambenih jedinica za dodelu i 26 za prodaju u tom stambeno-poslovnom objektu.

Gradonačelnik Vučević je rekao da su stanovi po povlašćenim, komercijalnim cenama.

“Video sam porodice sa samohranim roditeljima, višečlane, porodice koje su izbegle ili su proterane. Puno mi je srce kad vidim da je Novi Sad jedna velika kuća. Želim da Kisačka 55 bude zaista vaš dom. Blizu su i škola i obdanište i nadam se da će u zgradi biti još više dece, da će ih biti za fudbalski tim. Čestitam i mojim saradnicima koji su sproveli ovaj Javni poziv, a obaveštavam vas da pripremamo poziv i za stanove u Ulici Momčila Tapavice i nastavljamo investiranje u stanogradnju”, rekao je Vučević.

Slađana Ristić, jedna od budućih stanarki Kisačke 55, zahvalila je na prilici da njena porodica više ne bude u podstanarskim stanovima već u svom.

“Suprug i ja smo već 20 godina podstanari. Do sada nismo imali prilike da uzmemo stambeni kredit. Videli smo konkurs, skupili papire, imali smo dovoljno bodova za jedan od ovih stanova. Imamo dvoje dece sa posebnim potrebama kojima je potreban prostor, a stariji sin će sada imati svoju sobu”, rekla je Slađana Ristić.

Po sprovedenim Javnim pozivima dodeljena su četiri stana, a prodato 23. Preostali će biti predmet nekog narednog javnog poziva.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay