Početna Crna hronika Četiri godine nakon što su psi ubili čoveka u Petrovaradinu: Osuđena prva...

Četiri godine nakon što su psi ubili čoveka u Petrovaradinu: Osuđena prva komšinica

0

Tridesettrogodišnjakinja I. M. iz Petrovaradina osuđena je prvostepenom presudom na dve godine zatvora, jer su psi u vlasništvu njenog supruga nasmrt izujedali prvog suseda, osamdesetčetvorogodišnjeg Đ. M.

Tragedija se dogodila na Bukovačkom putu pre četiri godine, a kuća u kojoj je živeo ubijeni Đ. M. nalazila se odmah do kuće u kojoj živi osuđena.

Sve se dogodilo 11. jula 2016. godine, kada su dva američka staford terijera preskočila ogradu između dva dvorišta i usmrtila osamdesetčetvorogodišnjaka. Tadašnji direktor “Zoohigijene i veterine” Aleksandar Bursać rekao je za 021.rs da je supruga vlasnika dva psa izjavila kako su psi bili u poteri za jednom mačkom, a da je usmrćeni čovek pokušao da je odbrani i odvoji pse.

Kako pišu Novosti, prvostepeno osuđena izjavila je da sve dok sudski veštak nije izneo podatak o kojim psima mešancima je reč, ni njen suprug, ali ni ona nisu znali da je u pitanju opasna rasa. Po onome što je ispričala, suprug nije bio kod kuće i na njegov zahtev, koji joj je preneo u telefonskom razgovoru, pse je pustila u ograđeno dvorište. Nije ni pomislila da psi mogu bilo kome da naude, niti da preskoče ogradu.

“U našem kraju u to vreme svašta se dešavalo, čak je bilo i pucnjave. Zbog naše, a pre svega bezbednosti dece, nabavili smo pse”, rekla je osuđena.

Novosti prenose i da je I. M, koja se brinula o psima dok je njen suprug bio poslom odsutan, istrčala napolje i pokušala da pomogne komšiji, ali da mu nije bilo spasa.

Izvor: 021.rs, Novosti
Foto: Pixabay