Početna Crna hronika Četvorica uhapšena zbog amfetamina i “trave”

Četvorica uhapšena zbog amfetamina i “trave”

0

ThinkstockPhotos-tablete i marihuana

Novosadska policija je u odvojenim akcijama, lišila slobode četvoricu osumnjičenih za nelegalnu trgovinu drogom i zaplenila oko 1.300 grama nedozvoljenih supstanci.

Novosađanin A. J. (44), uhapšen je sinoć, pošto je policija u njegovom “audiju“ i stanu koji koristi pronašla oko 890 grama praha za koji sumnja da je amfetamin, dve digitalne vage i opremu za pakovanje narkotika.

Zbog sumnje da je, radi preprodaje, kupio narkotike od A. J, uhapšen je i V. Š. (27) iz Beočina, a u stanu koji on koristi pronađeno je oko 26 grama praha za koji se pretpostavlja da je amfetamin, kao i digatalna vaga za precizno merenje.

Obojici je određeno zadržavanje, do 48 sati, po odobrenju nadležnog tužioca kome će biti dovedeni na saslušanje, uz krivičnu prijavu za neovlašćeno stavljanje u promet opojnih droga.

Takođe, A. M. (31) i R. T. (36) iz Novog Pazara, uhapšeni su juče, u Novom Sadu, zbog sumnje da su učinili krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet droga.

Kod njih su pronađeni ključevi “golfa”, parkiranog u neposrednoj blizini, u kome je policija otkrila kesu sa oko 345 grama biljne materije za koju sumnja da je marihuana. Ceo automobil je, inače, pretvoren u svojevrsni bunker za sakrivanje narkotika, a takav prostor otkriven je i u rezervoaru čija je zapremina smanjena u istu svrhu.

Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati i biće dovedeni na saslušanje nadležnom sudiji za prethodni postupak, u zakonskom roku, saopštila je danas Policijska uprava u Novom Sadu.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Ilustracija / Guliver / ThinkstockPhotos