Početna Crna hronika Cvijovići uhapšeni zbog šverca kokaina, zaplenjeno osam kilograma droge

Cvijovići uhapšeni zbog šverca kokaina, zaplenjeno osam kilograma droge

Privođenju Radoslava Cvijovića Cvike sinoć u Novom Sadu prethodilo je hapšenje njegovog sina Branislava Cvijovića sa još dva saradnika u Češkoj, juče oko 13 časova, kada je kod njih zaplenjeno osam kilograma kokaina vrednog 320.000 evra.

Blic navodi da je hapšenje rezultat višemesečne akcije Tužilaštva za organizovani kriminal, BIA, SPBOK-a i policije Češke.

Kriminalna grupa na čijem čelu je bio stariji Cvijović unosila je kokain preko luka u Holandiji i zatim ga, do pre dva meseca, distribuirala u Nemačkoj i Italiji. Nakon toga su transport preusmerili iz Italije na Češku i Mađarsku, jer je kokain u Italiji jeftiniji i kilogram košta oko 27.000 evra, a u Češkoj 40.000.

Pored Branislava, uhapšeni su i Josip Capik i Branislav Bikić.

U Novom Sadu su sinoć, na uglu Trga 27. marta i Ulice cara Dušana, u porodičnoj kući privedeni Radoslav Cvijović i njegov zet Slavko Pavlov, teniski trener koji živi i radi u Ulmu. U akciji policije, pored višečasovnog pretresa na Grbavici, pretresena su još tri stana i kuće, a jedinica za finansijske istrage proverava sadržaj sefa i račune.

Kod pripadnika ove kriminalne grupe, kako se saznaje, pronađeno je u Češkoj i Srbiji još i 100.000 evra, a oduzeti su i automobili “mercedes”, “audi” i “porše panamera”, koji je pripadao Pavlovu.

Iz MUP-a i Tužilaštva još nema zvaničnih informacija o ovoj akciji.

Cvijović je i ranije hapšen, čak je i spominjan kao “deo crnogorske dilerske mafije”, ali nije završavao u zatvoru.

Izvor: 021.rs/Blic

Foto: Pixabay