Početna Crna hronika Načelnica Radoslava Rončević oslobođena optužbe u slučaju “Kontrast”

Načelnica Radoslava Rončević oslobođena optužbe u slučaju “Kontrast”

FoNet-REGIONI-POŽAR

Načelnica novosadske Turističke inspekcije Radoslava Rončević koja je bila optužena za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa tragičnim požarom u diskoteci “Kontrast” oslobođena je danas u Osnovnom sudu u Novom Sadu.
Presudu je pročitao sudija Srđan Savić.

U optužnom predlogu je pisalo da inspektorka nije postupala u skladu sa Zakonom o turizmu i Pravilnikom o tehničkim, odnosno sanitarno-higijenskim uslovima za opremanje ugostiteljskih objekata.

13:30

Prvi inspektor kojem će biti izrečena presuda za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa tragičnim požarom u diskoteci “Kontrast” je načelnica novosadske Turističke inspekcije Radoslava Rončević.
Ona, kako se navodi u optužnom predlogu, nije postupala u skladu sa Zakonom o turizmu i Pravilnikom o tehničkim, odnosno sanitarno-higijenskim uslovima za opremanje ugostiteljskih objekata. Rončevićeva i njen branilac to negiraju.

Izricanje presude u Osnovnom sudu u Novom Sadu zakazano je za 13 časova.

Sredinom aprila održan je glavni pretres u slučaju inspektora Uprave za vanredne sutuacije zaduženih za preventivnu zaštitu, Tihomira Vulevića, Slavka Hajrovića i Maje Golubović.

Oni su, prema rečima tužioca, izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja, a to između ostalog znači da Tihomir Vulević i Slavko Hajrović prilikom kontrole objekta, koji inače nije ispunjavao sve mere zaštite od požara, nisu zabranili rad određene delatnosti.

Okrivljeni inspektori ne priznaju krivično delo za koje se terete, a njihovi branioci, koje predvodi advokat Boško Arsenijević, navode da je optužni akt nepotpun i stoga su Tužilaštvu uputili dodatne zahteve.

Autor: RTV
Foto: FoNet, Nikola Stojanović