Početna Crna hronika Danas suđenje osumnjičenima za ubistvo MMA borca

Danas suđenje osumnjičenima za ubistvo MMA borca

0

U Višem sudu u Novom Sadu danas treba da se održi pripremno ročište u procesu protiv Dalibora Bogdanovića (45) i Danijela Janjoša (42), povodom optužbi za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47) 2. septembra prošle godine u Novom Sadu. Pripremno ročište je zatvoreno za javnost, a sud će nakon održanog ročišta zakazati glavni pretres kojem će javnost moći da prisustvuje, potvrdila je portparol Višeg suda u Novom Sadu, Jelena Ostojin.

Na pripremnom ročištu optuženi će se kratko izjasniti o krivici a detaljnu odbranu moći će da iznesu na glavnom pretresu (suđenju).

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je 11. marta podiglo optužnicu protiv Bogdanovića i Janjoša zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Janjoš i Bogdanović su nakon ubistva bili u bekstvu, ali je Janjoša skoro dve nedelje kasnije uhapsila policija, dok se Bogdanović sam predao i martu ove godine.

Obojica će danas u sud biti dovedeni iz pritvora, u kojem su od hapšenja, a koji im je poslednjom odlukom suda produžen do 9. jula.

Kovačevića i Stefanovića su napadači presreli kolima u Cankarevoj ulici kod broja 8 u novosadskom naselju Detelinara, nakon čega su njih dvojica pokušali da pobegnu i tada je Stefanović ubijen, a Kovačević ranjen.

Izvor: RTV / Tanjug
Foto: Pixabay