Početna Crna hronika Ponavlja se suđenje Despotu Vraniću

Ponavlja se suđenje Despotu Vraniću

0

vranic_despot_3

Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je presudu Despotu Vraniću zbog izazivanja saobraćajne nesreće, u kojoj je u junu prošle godine poginulo troje mladih.

Prihvaćena je žalba branioca okrivljenog i ukinuta je presuda Višeg suda u Novom Sadu, kojom je Vranić osuđen na osam godina zatvora zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kako se navodi u obrazloženju, žalbeno veće je donelo odluku o ukidanju prvostepene presude je postojanje bitnih povreda krivične procedure, zbog čega se prvostepena presuda morala ukinuti.

Izreka presude je nerazumljiva, a u obrazloženju presude odlučne činjenice nisu utvrđene, odnosno presuda nema razloge o odlučnim činjenicama ili su ti razlozi u znatnoj meri protivrečni ili nejasni, na šta se osnovano ukazuje u žalbi.

U prethodnom postupku, Vranić je osuđen zbog izazivanja sudara u kojem su poginuli Milica Ležimirac, Vladica Matović i Aleksandar Marić. Po mišenju veštaka, Vranić je vozio brzinom od oko 177 kilometara na sat, a izmereno je da je tom prilikom imao 1,47 promila alkohola u krvi.

Autor: nshronika.rs