Početna Crna hronika Devojčica u Rumi teško povređena od strujnog udara kada se popela na...

Devojčica u Rumi teško povređena od strujnog udara kada se popela na vagon

0

Jedna devojčica zadobila je juče posle podne teške povrede od strujnog udara u železničkoj stanici Ruma, saopšteno je iz Infrastruktura Železnice Srbije.

Do nesreće je došlo na sedmom koloseku stanice kada se devojčica popela na vagon, a na mesto nesreće u najkraćem roku izašle su hitna pomoć i policija.

Prema do sada prikupljenim informacijama, dve devojčice starosti oko 13 godina prelazile su prugu na nedozvoljenom mestu, preko koloseka na stanici Ruma.

Jedna od njih se popela na vagon i tada je povređena. U teškom stanju prevezena je u bolnicu u Sremskoj Mitrovici.

“Infrastruktura železnice Srbije ponovo apeluje, moli i upozorava da se niko ne penje na železničke vagone, jer na taj način ugrožava svoj život, kao i da se ne kreće po pruzi”, ističe se u saopštenju.

Navodi se da je “neophodno da se u potpunosti poštuju upozorenja na opasnost od visokog napona, koja su jasno istaknuta u svim železničkim stanicama jer je to jedini način da se ovakve nesreće i tragedije izbegnu”.

Treba podsetiti da kroz kablove kontaktne mereže iznad pruge prolazi struja od 25 hiljada volti i penjanjem na železničke vagone ulazi se u strujno kolo koje može biti udaljeno i do nekoliko metara od kontaktne mreže.

To dovodi do strujnog udara, koji se gotovo po pravilu završava tragično ili sa izuzetno teškim povredama i velikom opekotinama, upozorava se u saopštenju.

Od posledica strujnog udara nakon penjanja na vagone prosečno godišnje strada pet do šest mladih osoba.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay