Početna Crna hronika Devojka oborena na pešačkom prelazu kod Daltonke

Devojka oborena na pešačkom prelazu kod Daltonke

Dvadesetčetvorogodišnja devojka povređena je sinoć oko 21.20 sati, na Bulevaru oslobođenja kod popularne “Daltonke”. Kako za 021.rs kaže Mirjana Bursać iz Hitne pomoći, ona je zadobila povredu glave i pod sumnjom na prelom potkolenice, prevezena je u Klinički centar Vojvodine na dalju dijagnostiku.

Nezvanično, devojka je oborena na pešačkom prelazu kod OTP banke.
Podsetimo da je preksinoć žena stara 70 godina povređena na Bulevaru oslobođenja 63, a da su na pešačkom prelazu muškarac i žena stari oko 80 godina, teško povređeni u saobraćajnoj nezgodi na uglu Bulevara patrijatrha Pavla i Ilirske ulice pre nekoliko dana.

Takođe, osmoro dece povređeno je na pešačkim prelazima u Novom Sadu u poslednjih šest meseci kada su na njih, u sedam odvojenih nezgoda, naleteli bahati vozači. Kako su za 021 naveli u novosadskoj policiji, protiv svih vozača koji su pregazili decu u proteklim mesecima podnete su odgovarajuće krivične prijave.

Oni bi bili i znatno teže kažnjeni da su do sada usvojeni predlozi izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje predviđaju da se baš u ovom slučaju, kada zbog nepažljivih vozača stradaju pešaci, okrivljenim vozačima oduzima dozvola na osam meseci, izriče novčana kazna od 120.000 dinara, te dodeljuje 14 kaznenih bodova.

Autor i foto: 021.rs