Početna Crna hronika Disciplinski postupak protiv novosadskog izvršitelja u toku, zamenik ‘nasledio’ 20.000 predmeta

Disciplinski postupak protiv novosadskog izvršitelja u toku, zamenik ‘nasledio’ 20.000 predmeta

0

ThinkstockPhotos-511601930

Disciplinski postupak protiv novosadskog izvršitelja Svetislava Ćurčića, koji je u maju podneo ostavku nakon što je postao predmet istrage finansijske policije i dalje traje.

Kako za 021 potvrđuju u Komori izvršitelja, postupak pred disciplinskom komisijom Ministarstva pravde traje već oko dva meseca, iako on ne obavlja posao u svojoj kancelariji. On se, navode u Komori, i dalje vodi kao suspendovan, do okončanja disciplinskog postupka.

“S obzirom na to da je Ćurčić trenutno privremeno suspendovan, njenov privremeni zamenik je Aleksandar Durkulić, izvršitelj iz Novog Sada”, kaže za 021 Neda Petrović iz Komore izvršitelja.

Durkulić je tu privremeno i preuzeo je oko 20.000 aktivnih predmeta koje je vodio Ćurčić.

Podsetimo, Svetislav Ćurčić prestao je da se bavi izvršiteljskim poslom krajem maja. On je u tom trenutku vodio oko 20.000 predmeta, uglavnom o dužnicima prema JKP “Informatika”, koja je godinama favorizovala ovog izvršitelja i dodeljivala mu ubedljivo najviše predmeta.

Zbog neverovatnog broja slučajeva dodeljenih samo u jednoj godini – više od 17.000, “Informatiku” je zbog Ćurčića opominjao i državni revizor. Inače, zarade koje je Ćurčić ostvario na predmetima su milionske, s obzirom na to da naknada za obavljen posao, “čist” dinar u džep, iznosi oko 6.000 dinara po predmetu.

U međuvremenu, “Informatika” se i sama požalila na izvršitelja, rekavši da joj nije preneo 30 miliona dinara naplaćenih u postupcima izvršenja.

Ćurčić je, kako je pisao Blic, podneo ostavku pre dva meseca i naveo da je “našao bolji posao”.

Autor: Gorica Nikolin
Foto: Guliver / ThinkstockPhotos