Početna Crna hronika Dojava o bombi lažna, Davidoviću odloženo suđenje

Dojava o bombi lažna, Davidoviću odloženo suđenje

sud

Zaposleni u Višem sudu u Novom Sadu vratili su se u zgradu sudova, nakon što je ustanovljeno da je dojava o bombi lažna, rekla je portparolka tog suda Ivana Karapandžić.

Zgrada u kojoj se nalazi više sudova u Novom Sadu evakuisana je danas oko 9.00 zbog dojave da je postavljenja bomba, a zaposleni su u zgradu ponovo počeli da ulaze oko 10.15, potvrdila je Karapandžić agenciji Beta.

Informacija o podmetanju bombe javljena je pola sata pred početak pripremnog ročišta u procesu protiv vođe zabranjene organizacije “Nacionalni stro”j Gorana Davidovića.

– Ulazak zaposlenih je završen oko 11.00, ali nema još informacija da li su se sve stranke u tom postupku okupile i da li će ročište biti nastavljeno – rekla je Karapandžić.

Kako javljaju novosadski mediji lažne dojave o postavljenoj bombi su česte u novosadskim sudovima.

Sudija novosadskog Višeg suda Slobodanka Gutović je izjavila da je pripremno ročište u postupku protiv Gorana Davidovića i drugih odloženo zbog lažne dojave o podmetnaju bombe.

Ona je navela da bi odloženo ročište trebalo da se održi u junu ili julu, a datum će tek biti određen u konsultaciji sa tužilaštvom jer ono može da se održi i bez prisustva Davidovića.

Sudija nije rekla da li je Davidović dolazio do suda i samo je navela da je on redovno i uredno obavešten.

Pripremno ročište u procesu protiv Davidovića bilo je zakazano za 9.30 sati, zbog optužbi da je sa svojom grupom 2007. godine napao učesnike antifašističke šetnje u Novom Sadu.

Izvor: Beta/021
Foto: 021. rs