Početna Kultura Kreativna radionica “Crtajmo srcem”

Kreativna radionica “Crtajmo srcem”

0

IMG__03

U četvrtak, 26. maja u 11 časova, veliki slikarski atelje Akademije klasičnog slikarstva Univerziteta “Educons” u Sremskoj Kamenici, otvoriće svoja vrata za najmlađe. Za štafelaje će umesto studenata i profesora ovaj put stati deca iz Dečijeg sela “Dr Milorad Pavlović” koja će aktivno učestvovati u radionici pod nazivom “Crtajmo srcem”.

Desetoro dece, uzrasta od 8 do 16 godina, uz diskretnu asistenciju studenata Akademije i njihovih profesora, kroz druženje, crtanje i slikanje, svojim će radovima odgovoriti na zadate teme.

IMG__16

Cilj održavanja radionice “Crtajmo srcem” je da ujedini kreativnost malih i velikih umetnika i da kroz neformalno druženje izbegne stvaranje “savršenog” likovnog dela i da stvori onakvo delo (crtež ili sliku) u koje će deca ugraditi svoje emocije i iskazati sklonost ka vizuelnom izražavanju.

Sitne korekture, kakve uobičajeno, od svojih profesora dobijaju studenti Akademije, biće usmerene na ukazivanje kako talenat može da se nadogradi učenjem i stalnim radom, što predstavlja siguran put u svet umetnosti.

IMG__23

Akademija klasičnog slikarstva će za svakog učesnika uraditi i poklon majice sa odštampanim radovima, koje će biti naknadno uručene.

O tome kako i šta su crtali, i kakve su utiske poneli sa radionice učesnici: Katarina Đurić (16), Jovana Picek (16), Robert Demiri (16), Petar Lukić ( 11), Mladen Pavlović (13), Jovana Ređepović (10), Nemanja Cvejić (14), Kristijan Marković ( 11), Miloš Milovanović (11) i najmlađa učesnica Nataša Pavlović( 8 ), izvestićemo vas kada se program završi.

IMG__12

Radionica na Akademiji klasičnog slikarstva se održava u okviru šireg programa tradicionalne godišnje manifestacije “Majski susreti” koja se već osmi put održava na Univerzitetu “Educons” i obuhvata komercijalne i naučno popularne aktivnosti 11 fakulteta i Akademije klasičnog slikarstva.

Radionica “Crtajmo srcem” je zajednički projekat Spomen zbirke Pavla Beljanskog i Univerziteta “Educons”, i medijski je podržan od strane kompanije Color Press Group.

Autor: NsHronika.rs
Foto: Promo