Početna Crna hronika Dojave o bombi u osnovnim školama u Novom Sadu i širom Vojvodine,...

Dojave o bombi u osnovnim školama u Novom Sadu i širom Vojvodine, direktorima stigao preteći mejl

0

U više škola u Novom Sadu i celom Južnobačkom okrugu jutros je stigla dojava o bombi.

Prema našim saznanjima, svi direktori OŠ na teritoriji Južnobačkog okruga su mejlom noćas dobili dojavu, te će policija pregledati zgrade.

Načelnik Školske uprave Novi Sad Milan Grujin rekao je za Euronews Srbija da su sve osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad dobile dojavu o bombama.

“Na teritoriji Školske uprave Novi Sad, što obuhvata Južnobački i Sremski okrug, postoji 135 osnovnih škola i sve su dobile dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Dojave nisu stizale u srednje škole. Deca i zaposleni trenutno ne mogu da uđu u objekte, jer se čeka kontradiverzioni pregled. Dok ne bude okončan, nastava će biti organizovana online. Danas sigurno, a za ponedeljak ćemo videti”, naveo je Grujin

Učenici zbog toga nemaju prvi čas, a upitni su i ostali, dok se ne pregledaju sve škole. U policiji kažu da za sada ne znaju tačan broj škola koje su dobile dojavu, a od ministarstva prosvete nema trenutno informacija.

Kako građani javljaju, u pitanju su OŠ “Svetozar Marković Toza”, OŠ “Vasa Stajić”, OŠ “Kosta Trifković”, “Dušan Radović”, “Ivan Gundulić”, “Žarko Zrenjanin” i škola “Nikola Tesla” na Telepu, te škole u Petrovaradinu.

Srednje škole, kako saznajemo, nisu dobile dojavu.

Dojave su stigle na mejl osnovnih škola u Magliću, Kulpinu i Bačkom Petrovcu, prenosi “Storyteller”. Ovo nije zaobišlo ni škole u Bečeju, Sremskim Karlovcima, Baču, Vajskoj, Selenči, Zmajevu, Begeču, Temerinu, Kovilju, Bačkom Jarku, javljaju građani 021.rs.

Sve škole postupaju prema sigurnosnim procedurama, a učenici danas neće ići u školu, navodi se u porukama koje su jutros učitelji/-ice i razredne starešine poslali na Viber grupe roditelja.

Ovo je nastavak dojava bombi širom Srbije. Pre dva dana bomba je bila dojavljena u Kliničkom centru Vojvodina putem mejla, ali nije bilo potrebe za evakuacijom.

U poslednjih pet dana stiglo je stotine lažnih dojava u bombi u školama i drugim institucijama u više gradova. Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da je policija utvrdila da su sve dojave o bombama u školama bile lažne, te da će biti potrebna određena nadoknada časova izgubljenih evakuacijom škola zbog višednevnih lažnih dojava.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay