Početna Crna hronika Dva pit bula zaklala čoveka u Petrovaradinu

Dva pit bula zaklala čoveka u Petrovaradinu

0

Petrovaradin_psi_klanje1

Dva psa, rase pit bul terijer, pobegla su iz dvorišta na Bukovačkom putu 92 u Petrovaradinu i zaklala 82-godišnjeg čoveka. Hitna pomoć samo je mogla da konstatuje smrt na licu mesta.

Kako saznaje 021, policija je pozvala ekipu “Zoohigijene i veterine” u 6:48 zbog napada na 82-godišnjeg čoveka, kojeg su usmrtila dva psa. Ekipa nadležnog preduzeća stigla je na teren nakon 18 minuta.

Petrovaradin_psi_klanje2

Direktor “Zoohigijene” Aleksandar Bursać kaže za 021 da su na molbu forenzičara uzeti brisevi dva psa, a sačinjen je u zapisnik. Psi su odvedeni u prihvatilište za pse u Šangaju.

“Psi će biti na posmatranju, a potom će, po nalogu republičkog veterinarskog inspektora, biti kastrirani i sterilisani. Prema rečima supruge vlasnika dva pit bula, psi su bili u poteri za jednom mačkom, a usmrćeni čovek je pokušao da je odbrani i odvoji pse. Međutim, njemu nije bilo spasa”, navodi Bursać.

Psi su mikročipovani i pripadaju vlasniku koji trenutno živi u Nemačkoj. Njegova supruga živi u Petrovaradinu i trenutno je u pritvoru, a protiv vlasnika će biti podneta krivična prijava za ubistvo iz nehata.

Pit bulovi su originalno uzgajani kako bi se borili sa medvedima i bikovima. Nekoliko istraživanja je pokazalo da je ova rasa pasa odgovorna za gotovo 40 odsto napada na ljude, posebno dece. Iz tog razloga, Pit Bulovi su zabranjeni skoro u celom svetu, naročito u Majamiju i u Britaniji.

Autor: 021.rs