Početna Sport Novosađanima titula, viza za Prag i Trofej Dražena Petrovića

Novosađanima titula, viza za Prag i Trofej Dražena Petrovića

0

05

Košarkaši Novi Sad Al Wahda nastavili su dominaciju u basketu 3×3, pobedom na turniru u hrvatskom Lipiku, što je bio prvi ovogodišnji evropski challenger u sklopu FIBA World tour serije.

Novosađani su pred više od 1.000 gledalaca u Lipiku bili ubedljivi protiv tima Ecos Romari iz BiH sa 21:13, u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Danilo Mijatović.

“Već samim ulaskom u finale smo izborili nastup na Mastersu u Pragu, pa smo bili rasterećeni, ujedno smo dobili i Trofej Dražena Petrovića, koji domaćini turnira dodeljuju uz odobrenje porodice legendarnog košarkaša. Velika je čast dobiti priznanje koje nosi ime takve legende, turnir je posetom uveličala i Biserka Petrović, Draženova majka”, kaže kapiten ekipe Dušan Domović Bulut.

Turnir je obeležio njegov saigrač Dejan Majstorović, zbog čega je poneo priznanje MVP-ja, a na samom turniru se nadmetalo 16 ekipa iz 11 zemalja. Ovaj put, umesto povređenog Marka Savića, odlično se u timu snašao Danilo Mijatović. Pobednici su dobili i ček na 4.000 dolara, a sledeći izazov Novosađanima biće turnir u Moskvi, 23. i 24. jula.

Autor: Ljiljana Kozarev