Početna Crna hronika Dvadeset godina zbog ubistva žene

Dvadeset godina zbog ubistva žene

policija-policijski-auto-1332932382-139888U Novosadskom Višem sudu danas je izrečena presuda Velimiru Vukiću (49), koji je kažnjen sa 20 godina zatvora zbog ubistva svoje supruge. Njemu se stavljalo na teret da je 13. decembra prošle godine, oko 19 sati u stanu u Ulici Kornelija Stankovića 39, kablom zadavio vanbračnu suprugu Zdenku Vukić. U optužnici koju je Tužilaštvo podnelo protiv njega navodi se i da je sposoban da shvati značaj svog dela, ipak smanjene sposobnosti da upravlja svojim postupcima, ali ne do bitnog stepena, duže vreme zlostavljao svoju suprugu. Kobnog dana, dok se ona spremala da izadje i stana i bila mu je okrenuta leđima, okrivljeni Velimir Vukić ju je zadavio internet kablom,koji joj je prebacio preko glave.

Optuženi je u procesu priznao zločin i izjvaio da se kaje, ali da mu je žao što nije utvrđeno kako su se on i njegova nevnačna supruga odnosili prema deci, kao i njena navodna sklonost ka bolestima zavisnosti.

Predsednik sudskog veća, sudija Borivoje Pap, prilikom obrazlaganja presude je naglasio da je kao otežavajuća okolnost uzeta činjenica da je posle ovog ubistva, dvoje maloletne dece ostalo bez roditelja, kao  da je on više puta pravosnažno osuđivan.