Početna Crna hronika Dvojica zaposlenih u Nacionalnom parku “Fruška gora” uhapšeni zbog krađe drva

Dvojica zaposlenih u Nacionalnom parku “Fruška gora” uhapšeni zbog krađe drva

0

Policija u Irigu uhapsila je pre više od nedelju dana dvojicu zaposlenih u Nacionalnom parku “Fruška gora”, zajedno sa još tri osumnjičena zbog krađe drvne građe.

Privedeni su G. R. (36), koji je, prema saznanjima 021.rs, poslovođa seče šuma i M. Đ. (33), takođe zaposlen u ovom javnom preduzeću. Zajedno sa njima privedeni su i P. S. (47), Z. C. (29) i B. S. (59).

Njih su policajci u Irigu zatekli u Nacionalnom parku pored teretnog kamiona sa 10,6 kubnih metara isečenog drveta, bez potrebne dokumentacije, navodi se u odgovoru iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

“Kamion je privremeno oduzet, a drva vraćena Nacionalnom parku”, piše u odgovoru.

Zbog sumnje da su izvršili krađu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega su privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi.

Rešenjem sudije za prethodni postupak, dvojici zaposlenih u Nacionalnom parku određen je pritvor do 30 dana.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Rumi i u Javnom preduzeću “Nacionalni park Fruška gora” nisu želeli da komentarišu ovo pitanje, niti da kažu kakve će biti posledice po zaposlene koji su osumnjičeni za krađu drvnih sortimenata, iako su im pitanja poslata pre devet dana.

Ovo nije prvi put da zaposleni u javnom preduzeću čine zloupotrebe. Poznat je slučaj pomoćnika direktora Konstantina Plužarevića koji je 2019. godine smenjen i premešten na rukovodilačko mesto u jednoj radnoj jedinici, što je povezano sa brojnim inspekcijskim nadzorima koji su ustanovili nepravilnosti. Prethodno je isti zaposleni bio pred otkazom jer je oštetio preduzeće za nekoliko stotina hiljada dinara.

Izvor: 021
Foto: Pixabay