Početna Crna hronika FOTO: Mladi novosadski policajac u civilu sprečio krađu

FOTO: Mladi novosadski policajac u civilu sprečio krađu

milos_trifunovicNovosadski policajac Miloš Trifunović (27) u civilu je sprečio pokušaj pljačke prošle nedelje i priveo kradljivca pravdi.Posetioci “Merkatora” u petak su prisustvovali hrabrom podvigu mladog policajca u civilu, koji je primetio pokušaj krađe ranca u tržnom centru na Bulevaru oslobođenja. Potrčao je ka lopovu koji je pokušao da iznese ranac iz objekta, vijao ga po blokovima duž Bulevara cara Lazara i uhvatio. Kradljivac je predat policiji, a građani su bili oduševljeni brzom reakcijom i postupkom ovog policajca, inače i vrednog studenta.

“Na mene je akcija koju je izveo ovaj mladić ostavila jako lep i plemenit utisak i bilo bi mi drago da znam više o njemu. Taj mladić zaslužuje sve pohvale”, navela je za 021 jedna Novosađanka.

Mladić o kojem se govori radi u policijskoj ispostavi na Železničkoj stanici i zove se Miloš Trifunović. Njegove kolege i nadređeni bili su veoma ponosni kada su čuli da je pomogao u privođenju kradljivca, a kako pričaju njegovi nadređeni, ovo nije prvi put da to čini.

Trifunović za 021 objašnjava kako je došlo do spontane, profesionalne i ljudske reakcije na ulicama Novog Sada.

“Nalazio sam se, van dužnosti i na svom slobodnom danu, na prvom spratu tržnog centra. Primetio sam da radnik obezbeđenja povikuje: ‘lopov, lopov’ i juri ka jednom građaninu koji je nosio ranac. Shvatio sam o čemu se radi i u pokušaju da pomognem radniku obezbeđenja, potrčao ka građaninu s rancem i legitimisao se pokazujući značku. Radnik obezbeđenja nije uspeo da ga stigne, a čovek je ubrzo odbacio ranac i nastavio da beži. Nakon sto metara, uhvatio sam ga, pokazao značku i pozvao ga da krene sa mnom ka tržnom centru kako bismo razotkrili šta se desilo”, priča Miloš za naš portal.

Kradljivac je krenuo sa njim, mladi policajac je pozvao kolege iz policijske jedinice na Limanu, koji su stigli nakon sedam minuta i priveli momka. Radnik obezbeđenja je, u međuvremenu, pronašao ukradeni ranac i utvrđene su sve okolnosti pokušaja krađe.

“Po zakonu, policajac je dužan da reaguje i kada nije na dužnosti. Pre svega, ljudski je reagovati kada je neko u nevolji i pokušati pomoći u skladu s mogućnostima. Verujem da bi i sve moje kolege isto reagovale u takvim situacijama, a pre svega, tako nas je učio naš komandir”, navodi Trifunović za 021.

On je, inače, na isti način reagovao i 2008. godine, kada je muškarac pokušao krađu lanca jedne bake kod Železničke stanice. Tada, sa 19 godina i u pripravničkom položaju, Miloš je potrčao za kradljivcem, vijao ga po ulicama obližnje Gagarinove i uhvatio. Tada ga je odveo u obližnju prodavnicu u kojoj su imali telefon, pozvao policiju i ponovo izazvao ovacije kod kolega i nadređenih.

“Ako ćete da se bavite ovim poslom, morate biti dobar čovek. Policija radi u službi građana i najbitnije nam je da znaju da smo uvek na njihovoj strani”, ističe mladi policajac.

Inače, ispostava u kojoj radi prva je po broju zaplena opojnih droga, pre svega marihuane, spida i ekstazija. Do kraja septembra ove godine bilo je čak 32 zaplene samo u ovoj ispostavi, a za veliki broj zaslužan je upravo Miloš Trifunović.
Autor:021