Početna Crna hronika Glumac, maneken, pljačkaš i diler: Burna prošlost srpskih vođa međunarodnog narko –...

Glumac, maneken, pljačkaš i diler: Burna prošlost srpskih vođa međunarodnog narko – klana

0

Dragan Radivojevic Lav - IMDbSrđan Stojanović Srki (41) i Dragan Radivojević (46), zvani Kiki i Maneken, uhapšeni su kao vođe međunarodne kriminalne grupe u čijim je vilama u Španiji i Češkoj otkriveno deset laboratorija za uzgoj marihuane. U zajedničkoj akciji policija Srbije, Češke i Španije uhapšeno je nedavno 25 ljudi, od kojih je čak 21 državljanin Srbije, zbog trgovine narkoticima.

Radivojević je u Češkoj karijeru započeo kao statista i maneken u reklamama. Zbog popularnosti koju je stekao našao se na udaru lepih i uspešnih žena. Prva s kojom su ga mediji povezali bila je pevačica i seks-bomba Dara Rolincova. Veze u džet-setu, gde se ubrzo našao, poslužile su mu da sebi otvori vrata kriminala. A to su bile pljačke vila bogatih ljudi.

Okupio je ekipu, Dimitrija Stankovića i dvojicu Makedonaca – Aleksandra Spirkovskog i Sretena Spasovskog. Na meti im se, kako je kasnije utvrđeno optužnicom, našlo čak 65 luksuznih vila i stanova u Pragu i okolini, među kojima i vila najpopularnijeg češkog pevača Karela Gota. Bila je to kvaka koja je policiju dovela do Radivojevića jer je njegova ljubavnica Dara pevala u duetu s Gotom. Ta veza omogućila je Radivojeviću pristup u vilu.

Policija je posle hapšenja njegovu bandu okarakterisala kao jednu od najveštijih i najdrskijih. Bili su naoružani samo noževima, a pljačke su trajale samo šest minuta. Pokradene stvari su davali preprodavcima s prostora bivše Jugoslavije.

Posle njegovog hapšenja u Češkoj 2006. godine, Dara Rolincova se odrekla njihovog prijateljstva. U tom momentu, Radivojevića je već preotela mis Češke Katarina Prusova, i to najviše zbog reklame koju mu je dala prethodna ljubavnica. Dara je tokom veze s Radivojevićem izjavila da je on “ponos muškog dela srpske nacije kada su ljubavni kvaliteti u pitanju”.

Na udaru Radivojevićeve kriminalne ekipe našle su se i vile bivšeg predsednika države Vaclava Klausa i decenijama najpopularnijeg češkog pevača Karela Gota. Iz vila koje su pokrali odneli su plen vredan skoro milion evra.

Dragan Radivojević je pre karijere provalnika i uzgajivača droge radio i u čuvenom evropskom filmskom centru “Barandov”.

Glumio je u filmu “Harisonovo cveće”, u kojem je glavnu ulogu imala Endi Mekdauel, i u mini-seriji “Deca Dine”. Dobio je manju ulogu i u filmu “Početak kraja”. Bio je partner i dubler holivudske zvezde Brusa Vilisa.

Karijeru u Češkoj imao je i drugi vođa bande – Srđan Stojanović, ali ne kao deo džet-seta.

Stojanovića je češka policija sumnjičila za ubistvo Albanca s motivom borbe za prevlast u kriminalnim krugovima u Češkoj. Posle tog zločina, Stojanović je pobegao u Srbiju, a kako naša država ne izručuje svoje državljane, češko pravosuđe je našem ustupilo predmet. Stojanoviću se sudilo pred tadašnjim Okružnim sudom u Novom Sadu, ali je oslobođen optužbi – kaže izvor “Blica” upoznat sa istragom.

Izvor: Blic
Foto: IMDb / PrintScreen