Početna Gradske teme Mile Isakov: Grad uglavnom funkcioniše po inerciji, a vlast samo statira i...

Mile Isakov: Grad uglavnom funkcioniše po inerciji, a vlast samo statira i gleda svoja politička posla

0

Mile Isakov

Miodrag Mile Isakov jedan je od retkih ljudi koji je kroz svoje delovanje, kako novinarsko tako i političko, ostavio snažan pečat kako u Novom Sadu tako i u Vojvodini i Srbiji. Kao bivši potpredsednik Vlade Republike Srbije, ambasador Srbije u Izraelu, predsednik Refomista Vojvodine, osnivač Nezavisnog Društva Novinara Vojvodine i neko ko je mnogo puta osporavan iznoseći mišljenje koje se suprotstavljalo tadašnjem režimu, pravi je sagovornik kada je u pitanju ocena rada Gradske vlade.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Nema tu mnogo toga da se komentariše, grad uglavnom funkcioniše po inerciji, po već uhodanim mehanizmima, a vlast samo statira i gleda svoja politička posla.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Pre svega da vrati život u grad.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Pošto je grad kandidat za Evropsku prestonicu mladih, vlast bi odmah trebalo predati mladima, bar do izbora, kako bi se dokazalo da zaista pripada mladima, da se u njih veruje i da oni imaju šta da pokažu. A pošto je kandidat i za prestonicu kulture, mladi bi trebalo da štafetu predaju kulturnim stvaraocima u najširem značenju te reči. Dakle, ne obavezno delatnicima u kulturi, nego stvaraocima koji poseduju određenu kulturu. Takvih nema mnogo, ali ih ima. Mi im trenutno ne znamo imena, ali bismo ih naučili, kao što smo naučili i ova koja znamo mada ništa ne znače.

Autor: Bojana Šević
Foto: Privatna arhiva