Početna Crna hronika Građevinski inspektor: Nisam imao zakonska ovlašćenja da zabranim delatnost “Kontrastu”

Građevinski inspektor: Nisam imao zakonska ovlašćenja da zabranim delatnost “Kontrastu”

Unknown

Građevinski inspektor Veselin Kerac, optužen za zloupotrebu službenog položaja u slučaju “Kontrast”, izjavio je na početku suđenja u Osnovnom sudu da nije kriv. Potvrdio je da je 14. aprila 2010. bio u kontroli diskoteke, ali u združenoj akciji sa drugim inspekcijama i MUP-om. Njegov zadatak tada bio je da utvrdi da li lokal ima upotrebnu dozvolu, da li je uknjižen i da li se namenski koristi.
Ta kontrola u “Kontrastu”, u kojem je u požaru 1. aprila 2012. nastradalo šestoro mladih, po rečima Kerca, rađena je po hitnom postupku, jer je trebalo pregledati mnogo objekata u jednoj akciji. Na njegov tada sačinjen zapisnik niko nije stavio primedbu, sve dok nije pozvan u policiju na razgovor.
Inspektor je potvrdio da je video galeriju u “Kontrastu”, ali da mu nije poznato kada je napravljena. Takođe, nije proveravao ni da li ulaz u noćni bar ima upotrebnu i građevinsku dozvolu.
– Kao građevinski inspektor nisam imao nikakva zakonska ovlašćenja da zabranim delatnost “Kontrastu” – tvrdio je pred sudom Kerac.
Pod pritiskom
Branilac optuženog, Boško Arsenijević rekao je da se postupak odvija pod velikim pritiskom javnosti, o čemu, kako je naveo, svedoči dopis Udruženja “Istina – Tamarini zakoni”. Sudija Nataša Vojnović objasnila je da će taj dokument ostati u sudskim spisima, ali da se neće koristiti kao dokaz.
Suđenje se nastavlja 17. juna saslušanjem svedoka.

Autor i foto: 021.rs