Početna Crna hronika Hapšenja Novom Sadu i Nišu zbog višemilionskih malverzacija

Hapšenja Novom Sadu i Nišu zbog višemilionskih malverzacija

0

Policija je u odvojenim akcijama uhapsila tri osobe iz Niša i Novog Sada, koje se terete da su malverzacijama stekle višemilionsku korist, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

U Novom Sadu uhapšen je N. S. (57) iz Despotovca zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privatne delatnosti i sa još jednim muškarcem, za kojim se traga, kupovao i plaćao manje količine robe, kako bi oštećene doveo u zabludu da je ozbiljan kupac i navodio ih da mu na odloženo plaćanje izdaju veću količinu robe.

Ta roba je, kako se sumnja, prodavana “na crno” bez prateće računovodstvene i knjigovodstvene dokumentacije i sumnja se da su tako pribavili protivpravnu korist od 7,6 miliona dinara.

U Nišu su uhapšeni J. S. (61) i Z. S. (66), odgovorna lica firme koja se bavi farmaceutskim proizvodima zbog sumnje da su se udružili radi vršenja krivičnih dela, zloupotrebe položaja i nedozvoljene trgovine.

Oni se terete da su sa još jednom osobom, za kojom se traga, bez saglasnosti stečajnog upravnika, prodali dijetetske suplemente, sirovinu i ambalažu za proizvodnju lekova i oštetili firmu, a sebi pribavili protivpravnu korist od 149,6 miliona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Izvor: 021
Foto: Pixabay